Novice, članki in odmevi ...

SAKSISTRA 2014 ŽE DESETLETJE V KOPRU
Leto 2014/2015  |  05.11.2014  |  Videno: 360881  |  A+ | a-
Piše: Mitja Žerjal





Letos je v prostorih Glasbene šole Koper 18. in 19. oktobra 2014 potekala sedaj že 10. glasbena delavnica za saksofon SAKSISTRA 2014. Tokratna izvedba delavnice je poleg individualnih lekcij in ansambelske igre ponudila tudi novost. Udeležence je vključila v saksofonski orkester SOSjunior, ki je pričel z vajami že dan pred uradnim začetkom.


 
 

Letošnjih individualnih ur in ansambelske igre se je udeležilo 22 učencev iz glasbenih šol cele Slovenije. Orkestrska dejavnost pa je skupno število dvignila na 31 sodelujočih. Individualne  delavnice sta vodili profesorici Petra Horvat in Sara Beriša, orkestralno igro Mitja Žerjal, sekcijske vaje orkestra pa Jovana Joka.
 

Delo na Saksistri 2014 je potekalo neprekinjeno dva dni zaporedoma. Udeležencem so bile na voljo tudi spremljevalne dejavnosti dogodka, kot so hitro servisiranje saksofona, razstava pripomočkov za inštrumente in razstava saksofonov.
Letošnja delavnica se je zaključilo s slavnostnim koncertom orkestra saksofonov z mentorji in mladimi saksofonisti  ter podelitvijo priznanj.