Novice, članki in odmevi ...

SREČANJE MLAJŠIH UČENK IN UČENCEV FLAVTE IN OBOE
Leto 2014/2015  |  19.12.2014  |  Videno: 361066  |  A+ | a-
Piše: Olga Sosič

V soboto, 13. decembra, je bilo v Glasbeni šoli Koper zelo živahno. Aktiv učiteljic flavte, kljunaste flavte in oboe je priredil srečanje učencev, ki je bilo povsem drugačno, kot vsa leta doslej.

Za najmlajše učence Glasbene šole Koper s podružnicama v Izoli in Piranu smo hoteli pripraviti nov in zanimiv projekt, v katerem bi se učenci vseh treh šol srečali in se spoznali ter skupaj tudi zaigrali: hoteli smo ustvariti orkester flavt. Na šoli sicer že deluje ansambel flavt, ki ga sestavljajo starejše učenke koprske šole, za najmlajše učence pa je bilo to prava novost.

Že v začetku šolskega leta smo učiteljice izbrale krajši in lažji program, ki so ga sestavljale skladbe različnih stilov, od romantike do modernejših skladb. Kot se za ta čas spodobi, pa nismo pozabili niti na božično voščilo.

Že zjutraj se je v avli Glasbene šole Koper zbralo 27 učenk iz razredov Paule Benčič, Erike Dujc, mag. Alenke Zupan in Olge Sosič iz Kopra in Pirana. Porazdelili smo se v tri manjše skupine in odšli vadit posamezne parte skladb. Po dobrem kosilu in krajši pavzi, v kateri so se učenke med seboj še bolje spoznale, se skupaj igrale ter seveda klepetale, smo v koncertni dvorani imeli skupno vajo pred nastopom za starše.

Vse učenke so bile nasmejane in navdušene nad skupnim igranjem in njihovo navdušenje in veselje so posredovale tudi številni publiki, ki je prisluhnila nastopu. Čisto vsako skladbo so nagradili z bučnim aplavzom.

Enkratno vzdušje skozi celotno sobotno srečanje in tudi odziv občinstva nam je potrdil, da je bilo take vrste srečanje prava odločitev in da lahko spomladi spet priredimo tak projekt v izolski podružnici.