Nastopi, članki odmevi ...


rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni.

ZLATO PRIZNANJE NA REVIJI ZLATA GRLA
29.04.2015
ZLATO PRIZNANJE NA REVIJI ZLATA GRLA
Primorske novice
Bralci poročajo


Nedavno se je Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper udeležil tekmovalnega dela 15. revije otroških in mladinskih zborov »Zlata grla« v Kulturnem centru Lojze Bratož v italijanski Gorici. Srečanje so organizirali Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela in Združenja cerkvenih pevskih zborov Gorica.

Otroški zbor GŠ Koper se je predstavil s tremi skladbami. Zapeli so Učeno muho Aneja Černeta, Pesem o sinički, v priredbi Slavka Mihelčiča in Glasbeno pustolovščino Bojana Glavine ter prejeli zlato priznanje. Poleg tega jim je bilo dodeljeno še priznanje za najboljši otroški zbor, za najboljši izbor in izvedbo celotnega programa ter priznanje za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe Glasbena pustolovščina Bojana Glavine. Enomesečno dodatno delo, saj so se tudi ob sobotah marljivo posvečali petju pod strokovnim vodstvom zborovodkinje Danijele Terbižan, je bilo z vsemi prejetimi priznanji poplačano.
 

A zborovodkinja in mladi pevci tudi v prihodnje ne bodo počivali. Pripravljajo se namreč na koncert treh zborov Glasbene šole Koper, ki bo 12. maja v Dvorani sv. Frančiška v Kopru. Prav tako v maju pa bodo sodelovali tudi na letnem koncertu Mladinskega pihalnega orkestra Piran pod vodstvom dirigenta Iztoka Babnika v Avditoriju Portorož.
 

 

"Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare