Novice, članki in odmevi ...

ŠTIRI NAGRADE ZA PIRANSKE PIANISTKE
Leto 2013/2014  |  13.12.2013  |  Videno: 361033  |  A+ | a-
SOLNI CVET, december 2013
Bojan Glavina

9. mednarodno glasbeno tekmovanje Paolo Spincich v Trstu za mlade pianiste, violiniste, flavtiste in komorne skupine je prineslo nove uspehe za piransko glasbeno šolo. Potekalo je med 27. novembrom in 3. decembrom v organizaciji glasbene akademije Ars nova, letos pa so se ga udeležile tudi štiri učenke klavirja iz Pirana. V A kategoriji (do 10 let) je Nina Rupnik iz Sv. Petra osvojila 1. nagrado (97 točk od 100), v B kategoriji (do 14 let)
je Katarina Peroša iz Portoroža prejela 2. nagrado (94 točk), prav tako je 2. nagrado dobila tudi Dea Kolenc iz Portoroža (90 točk). Rea Štrukelj Pahović iz Strunjana pa je prejela 3. nagrado (87 točk).

Katarinina učiteljica je Aleksandra Češnjevar Glavina, Nina, Dea in Rea pa so iz razreda Bojana Glavine. Vse štiri mlade pianistke imajo za sabo že vrsto nagrad z drugih klavirskih tekmovanj. Tokrat so strokovno žirijo in številne poslušalce prepričale z zrelimi in že kar umetniško dognanimi izvedbami zahtevnih skladb vseh stilov: od Bacha preko Mozarta, Haydna, Čajkovskega, Schuberta, Mendelssohna, Šostakoviča in Satieja, pa vse
do piranskega skladatelja Glavine.