Novice, članki in odmevi ...

BALET V SIMFONIJI MORJA
Leto 2012/2013  |  10.06.2013  |  Videno: 361086  |  A+ | a-
Bobnič, 10. junij 2013
Piše: VG


Ob zaključku šolskega leta je Manjana Milostnik z učenkami baleta GŠ Koper gledalcem pripravila prav posebno plesno doživetje. V Gledališču Koper smo bili priča baletno-glasbeni pravljici »Morska simfonija«.
Milostnikovo sedaj že nekaj let poznamo kot izredno uspešno baletno pedagoginjo ter iznajdljivo scenaristko in koreografinjo. Tudi letos je v predstavo vključila živo glasbo, ki so jo izvajali učenci in učitelji GŠ Koper ter GŠ Piran. Prisluhnili smo violinistu Bogomirju Petraču, flavtistki Olgi Sosič, klarinetistu Robertu Staniču ter Bojanu Glavini v vlogi pianista. V ansamblu sta nastopili tudi dve učenki Glasbene šole Koper. Milostnikova je k sodelovanju je povabila še otroški pevski zbor GŠ Koper. Vso glasbo je za to priložnost napisal primorski skladatelj in učitelj Bojan Glavina: baletke so plesale na kolaž glasbenih utrinkov, s katerimi je vse navzoče popeljal v vesela in hudomušna, občasno pa tudi v romantična razpoloženja.
Milostnikova je v zgodbo vključila 160 učenk baletnega oddelka glasbene šole, med katerimi najdemo tudi nekaj nadobudnih mladih plesalk iz GŠ Izola. Uprizorjeni sta bili dve predstavi: v prvi so nastopile najmlajše deklice iz vseh treh plesnih pripravnic ter solistke iz višjih letnikov baleta, v drugi pa baletke od 1. do 6. razreda, ki so na odru s sproščeno pripovedjo baletnih gibov gledalcem posredovale zgodbo in doživljanje likov, ki so jih predstavljale v preprostih, a zgovornih baletnih kostumih.