Novice, članki in odmevi ...

IZ RIMINIJA Z DVEMA NAGRADAMA
Leto 2012/2013  |  09.10.2012  |  Videno: 361170  |  A+ | a-
Primorske novice, torek 9. oktobra.2012
MI


Uspeh na mednarodnem tekmovanju

Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper je na 6. Mednarodnem zborovskem tekmovanju Citta di Rimini, ki je potekalo konec minulega tedna, osvojil pomembni priznanji.
V kategoriji mladinskih zborov so dekleta pod vodstvom Maje Cilenšek dosegla zlato priznanje in drugo mesto, Cilenškova pa se je domov vrnila z nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja. Na tekmovanju se je sicer v več kategorijah predstavilo približno 35 zborov z vsega sveta. Dekliški pevski zbor koprske glasbene šole se je predstavil s pestrim programom. 27 pevk, starih od 11 do 21 let, pa se je z izvedbo del Palestrine, Lojzeta Lebiča, Krzysztofa Pendereckega in Uroša Rojka pod vodstvom svoje dirigentke uvrstil tudi v grand prix tekmovanja. Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper sta na tekmovanju spremljali pianistka Sindija Šiško in oboistka Breda Hartman.


“Nagrada mi sicer veliko pomeni, a še bolj sem vesela priznanja in uvrstitve, ki jo je dosegel zbor. Pomembno se mi zdi, da so dekleta res dobro nastopila, naredila najboljše, kar zmorejo. Njihov dosežek se mi zdi pomemben tudi zato, ker smo se v konkurenci 35 zborov uvrstile med šest najboljših, kar res ni mačji kašelj,” je včeraj za PN povedala Maja Cilenšek, ki se z dekleti konec meseca odpravlja na mednarodno tekmovanje v Varšavo.