Novice, članki in odmevi ...

PREDNOVOLETNO SREČANJE FLAVTISTOV IN OBOISTOV V IZOLI
Leto 2015/2016  |  12.12.2015  |  Videno: 361104  |  A+ | a-
Tekst in foto: Olga Sosič


V soboto, 12. decembra 2015, je bilo na glasbeni šoli v Izoli izjemno veselo. Šolske prostore so preplavili oboisti in flavtistke.
Po lanskoletnem uspehu smo se učiteljice flavte tudi letos odločile, da bomo za srečanje našega aktiva učenke združile v orkester flavt. Tako se je že zjutraj v Izoli zbralo kar 28 deklet iz Kopra in Pirana. Porazdelili smo se najprej po glasovih in skladbe zvadili najprej posebej, po slastnem kosilu pa še skupaj v čudoviti dvorani izolske glasbene šole.

Sledil je nastop za starše. Kot prvi so se predstavili štirje mali oboisti skupaj z učiteljico Bredo Hartman, ki je tokrat igrala angleški rog. Nato smo se publiki predstavile flavtistke - učenke in učiteljice. Po petih renesančnih plesih smo publiko razveselile še z dvema uspešnicama iz sveta filma.

Posebnost letošnjega decembrskega srečanja je bilo sodelovanje gostov iz Kranja. Pod vodstvom Katje Stare je nastopil orkester flavt Glasbene šole Kranj. 

Tudi to srečanje aktiva ˝FLAKO˝ se je izteklo v znamenju dobre volje in vsesplošnega navdušenja, tako da lahko z veseljem rečemo: »Vidimo se zopet aprila!«