Novice, članki in odmevi ...

NAVDUŠENI NAD FRANKOM ZAPPO
Leto 2015/2016  |  27.06.2016  |  Videno: 361767  |  A+ | a-
Primorske novice
Tekst in foto: Alenka Penjak


Idejna očeta projekta sta Samo Turk in Boštjan Andrejc – Bushy, oba vrhunska glasbenika, prvi vodja jazz banda na Glasbeni šoli Izola, drugi pa rock banda na Glasbeni šoli Koper, ki sta sredi lanskega poletja sočasno prišla na zamisel, da bi mladim ponudila izzivalno in zelo drugačno kost za glodanje. »Moj jazz band je vse šolsko leto vadil samo Zappo, Bushyjev rock band še nekatere druge stvari, zadnji mesec pa smo vsa naša znanja sestavili na skupnih vajah v celoto. Mladi glasbeniki sose super znašli in se nad Frankom Zappo navdušili, kar je najpomembnejše,« okoliščine pojasni Samo Turk.

In ''noter'' so padli tudi koprski rockerji, o svojih dijakih spregovori Boštjan Andrejc – Bushy, katerih hrbtenico pa sestavlja bobnar Gaj Bostič. »Ima neverjeten glasbeni spomin, ne uide mu niti najmanjši detajl, in dejansko drži celoten bend,« mladega bobnarja pohvali Bushy.
 
Poleg njega so v skupini še Manuel Brajnik (bas), Jan Fanedl (kitara, vokal), Matej Mittendorfer (kitara), Vid Zabukovec (alt sax) in Tommy Zanutto (kitara) ter oba mentorja, Samo Turk (vokal in bas) in Boštjan Andrejc – Bushy (električna mandolina, synth kitara, back vokali). Koncert, posvečen Franku Zappi, ni minil niti brez Roberta Turka (vokal, orglice), oboževalca in člana skupine Ya Honza, katera preigrava prav Zappino glasbeno zapuščino. Navdih je še dolgo visel v zraku, srkali pa so ga člani O.K. banda, najmlajšega rock banda naokoli, ki ga sestavljajo osemletni Vid Kavrečič (kitara, vokal), desetletni Maj Primik (bas) in osemletni Maj Pucer (bobni).