Novice, članki in odmevi ...

MALI FILHARMONIKI NAVDUŠILI RUDIJA IN VALDOLTRO
Leto 2016/2017  |  07.07.2017  |  Videno: 361331  |  A+ | a-
Primorske novice
Spletno uredništvo
Foto: Danijel Cek
 
V priredbi umetniškega vodje in dirigenta Žige Cerarja so namreč mladi godalci skupaj z Rudijem Bučarjem zaigrali njegovo Šaltinko in Sen znala jes ter iz ust številnih poslušalcev poleg gromkega aplavza izvabili vriske in vzklike navdušenja.
 
Tabor Mali filharmonik poteka od minule sobote do jutri, letos pa na njem na strunah violin in violončela brusi loke 42 godbenikov od šestega do 14. leta starosti. Približno polovica jih na Debelem Rtiču ta čas tudi prebiva, polovico pa jih starši dnevno vozijo.

 

Umetniški vodja malih filharmonikov je violinist in glasbeni pedagog Žiga Cerar, obiskal pa so jih tudi koncertni mojster slovenske filharmonije Janez Podlesek, kineziolog Matej Plevnik in goslar Pavel Skaza.
 

Udeleženci tabora so poleg sinočnjega koncerta v Valdoltri v sredo nastopili na Debelem Rtiču, nocoj ob 20. uri pa se bodo predstavili še na sklepnem koncertu v samostanu Sv. Ane v Kopru. Poletni tabor organizira koprska glasbena šola v sodelovanju s koprskim Društvom prijateljev glasbe in mladinskim letoviščem na Debelem Rtiču.