Novice, članki in odmevi ...

SKUPINSKE DELAVNICE ZA UČENCE VIOLINE IN MOJSTRSKI TEČAJ S PROF. MIODRAGOM BOGIĆEM
Leto 2017/2018  |  20.01.2018  |  Videno: 362731  |  A+ | a-
 

Tekst in foto: Tinkara Marinac

Med 17. in 20. januarjem je na glasbeni šoli  Koper (oddelek OŠ Koper) potekala skupinska delavnica Godalko, namenjena učencem violine od 1. do 8. razreda. 

22 udeležencev delavnice je pod mentorstvom profesoric Sonje Horvat in Tinkare Marinac ter gostujočega profesorja Miodraga Bogića spoznavalo in utrjevalo različne elemente violinske tehnike in skupinskega muziciranja. V štirih srečanjih so najmlajši tako osvojili osnove vibrata ter izvajali tehnične vaje za obvladovanje loka, starejši učenci pa so se soočili s kompleksnejšo lokovno tehniko in vadili razdelitev loka na  lestvici. V  delavnici skupinskega muziciranja so učenci in mentorji pripravili devet skladb, ki so jih predstavili na sklepnem nastopu. Pester izbor programa je razživel tako udeležence kot starše in ostale poslušalce v dvorani. Sledilo je predavanje prof. Miodraga Bogića za starše in praktičen prikaz tehničnih vaj in veščin, ki so se jih udeleženci učili na delavnicah.


Vzporedno  z delavnicami je potekal tudi mojstrski tečaj s prof. Miodragom Bogičem, ki se ga je udeležilo 10 violinistov, učencev višjih letnikov violine in dijakov umetniške gimnazije.  Tudi oni so se zelo uspešno predstavili na koncertu udeležencev.

Učenci in dijaki  so bili na delavnicah in mojstrskem tečaju zelo motivirani in so se v kratkem času veliko naučili, zato bomo oboje vsekakor še ponovili.