Novice, članki in odmevi ...

Med prejemniki Gerbičevih priznanj tudi Nuša Gregorič
Leto 2020/2021  |  09.06.2021  |  Videno: 4933  |  A+ | a-
MMC RTV Slovenija - Radio Koper
Prispevek: Tatjana Gregorič
 
Nuša Gregorič je pianistka in profesorica glasbe na Glasbeni šoli Koper.
V Kulturnem domu v Cerknici so danes slavnostno podelili nagrade in priznanja Frana Gerbiča, ki jih Zveza slovenskih glasbenih šol tradicionalno namenja zaslužnim pedagogom za življenjsko delo in izjemne dosežke.

Nagrado podeljujejo za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja. Med prejemniki priznanj je tudi Nuša Gregorič, pianistka in profesorica glasbe na Glasbeni šoli Koper.

V Cerknici, rojstnem kraju Frana Gerbiča, enega najpomembnejših skladateljskih osebnosti v drugi polovici devetnajstega in v začetku dvajsetega stoletja, Zveza slovenskih glasbenih šol od leta 1988 podeljuje nagrade in priznanja zaslužnim pedagogom, ravnateljem in drugim delavcem, ki delujejo na področju glasbene vzgoje in izobraževanja. Med dosedanjimi stodevetimi prejemniki teh najvišjih stanovskih nagrad so bili tudi številni primorski pedagogi in ravnatelji. Letošnji slavnostni dogodek je namenjen nagrajencem za lansko leto, ki še niso prejeli nagrad zaradi razglašene epidemije in je dogodek bil odpovedan ter nagrajencem za leto 2021.

Komisija za Gerbičeve nagrade je med 19 vlogami izbrala 3 nagrade za življenjsko delo in 9 priznanj, predsednica Metka Podpečan: "Vse vloge so utemeljene, vsi kandidati imajo za sabo že dolgo in uspešno pedagoško in poustvarjalno pot, ampak najbolj pa sledimo temu, da gre za kontinuirano delo, da gre za delo, ki se je začelo v preteklosti in še traja. To so dosežki, ki imajo neko večjo vrednost."

Za širok spekter neprekinjenega delovanja na pedagoškem in organizacijskem področju je komisija prepoznala tudi v delu Nuše Gregorič, koprske pianistke in profesorice glasbe, ki ji bodo danes v Cerknici podelili priznanje Frana Gerbiča za leto 2020.