Vpis

6. POLETNA ŠOLA KREATIVKLAVIR
347  |  A+ | a-
6. POLETNA ŠOLA KREATIVKLAVIR:
6. julij 2019 - 13. julij 2019, GŠ KOPER

mentorici: Valentina Češnjevar, prof. in Aleksandra Češnjevar Glavina, prof.

Več informacij in prijava na: https://valentinacesnjevar.com/kreativ_2019.php


Idejna vodja, ki je leta 2013 ustanovila KREATIVKLAVIR, je profesorica klavirja na GŠ Koper in na Gimnaziji Koper Valentina Češnjevar. Od leta 2016 sodeluje s sestro  Aleksandro Češnjevar Glavina, prav tako profesorico klavirja v obeh ustanovah.
Razlog za poletno šolo je bila želja, da se bi otrokom ponudilo več vsebin, tesno povezanih z ustvarjalnostjo nasploh in z glasbeno ustvarjalnostjo pri klavirju, ter s tem obogatilo „standardno“ obliko poučevanja pri poletnih šolah – izdelovanje solističnega repertoarja. Gre za edinstveno poletno šolo, ki udeležencem ponuja  nabor različnih, vsebinsko zelo pestrih dejavnosti (učne ure klavirja, delavnice komponiranja in izdelovanja inštumentov, likovne delavnice, muzikološka predavanja), vedno skrbno prilagojene starosti otrok.

PROGRAM KREATIVKLAVIRJA
Poleg klasične oblike individualnih lekcij klavirja bodo imeli udeleženci več različnih skupinskih delavnic:
- jutranje prebujanje z vajami za zbranost,
- delavnice improviziranja na klavirju,
- delavnice spoznavanja klavirske literature,
- slikanje na platno,
- delavnica komponiranja oz izbor delavnic odvisno od starosti prijavljenih otrok.

KAJ PONUJA KREATIVKLAVIPREDSTAVITEV UDELEŽENCEV
Mladim glasbenikom ponuja priložnost, da ob druženju z vrstniki:
- obogatijo svoj notranji svet in okrepijo stik z lastno ustvarjalnostjo,
- doživijo različne oblike umetniškega izražanja,
- poglobijo svoje glasbeno znanje na različnih področjih (interpretacija, odnos do zvoka, tehnika, izraz, stil, glasbena literatura),
- raziskujejo glasbo skozi improvizacijo,
- izboljšajo svojo zbranost in samokontrolo.

PREDSTAVITEV UDELEŽENCEV
Mladi pianisti se bodo predstavili na zaključnem nastopu udeležencev poletne šole, ki bo v soboto, 13. 7.  2019 ob 17. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Koper. Zaradi specifičnih oblik dela (individualne ure in skupinske delavnice) je število udeležencev omejeno.
Prijave pošljite do 10 junija. 

Več informacij in prijava na: https://valentinacesnjevar.com/kreativ_2019.php
Top

 

 

NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Vsi odmevi ...

Spoštovani starši in skrbniki,

dobrodošli v novem šolskem letu 2018/19, ki je jubilejno obarvano. Glasbena šola Koper praznuje svojih 70 let uspešnega delovanja. Leta 1948 Glasbena šola Koper prvič odprla svoja vrata in začela s svojim poslanstvom. Z leti je prerasla v zelo uspešno glasbeno šolo, ki ni cenjena le v Sloveniji, ampak tudi izven njenih meja. Dober glas naše šole pa seže tudi onstran luže v Ameriko in celo Azijo. Mogoče tega ne veste, da je šola najprej delovala v Portorožu in se leta 1950 preselila v Koper. Ob koncu prvega šolskega leta je zaključni izpit iz klavirja in glasbene teorije opravilo 74 učencev. Kasneje so se pouku klavirja pridružili še drugi inštrumenti. Vsako leto Glasbeno šolo Koper s podružnicama v Izoli in Piranu obiskuje okoli 1050 otrok, ki obiskujejo pouk različnih inštrumentov, nauka o glasbi ali solfeggia, komorne in orkestrske igre. Imamo pa tudi zelo uspešne pevske zbore in zelo kakovosten baletni oddelek.

Za vsako uspešno šolo stojijo predani in strokovno podkovani učitelji. Glasba, poslušanje in poustvarjanje glasbe, znatno povečuje kognitivne sposobnosti vaših otrok. Hkrati pa krepi ustvarjalnost, kolektivni duh in razvija socialno mrežo, ki je v današnjih časih še kako pomembna za vsakega posameznika. Naj vam bo v šolskem letu 2018/19 prijetno v naši družbi.

Iztok Babnik,
ravnatelj Glasbene šole Koper.

Babnik

Šolski koledar