Vpis

8. Poletna glasbena akademija v Izoli
294  |  A+ | a-
8. Poletna glasbena akademija v Izoli
Predavatelji: Selma Chicco Hajdin, klavir / Antonije Hajdin, violončelo / Erika Udovič Kovačič, harmonika

od 7. do 14 julija 2019

 
Poletna glasbena akademija v Izoli, v organizaciji Akademije Izola ter soorganizaciji Italijanske samoupravne narodne skupnosti v Izoli in Glasbene šole Koper, je namenjena nadarjenim mladim glasbenikom, ki želijo izpopolniti svoje znanje pri igri na instrumentu. Potekala bo v Manziolijevi ter Besenghijevi palači v zgodovinskem jedru Izole. Ponuja individualne lekcije instrumenta pri izbranem predavatelju, tematske skupinske delavnice ter komorno igro v različnih zasedbah. Ob koncu poletne akademije vsi aktivni udeleženci sodelujejo na zaključnih koncertih.

Prijave potekajo do 10. junija 2019, oziroma do zapolnitve prostih mest. Ker je število aktivnih udeležencev omejeno, sprejemamo kandidate po vrstnem redu prijav. Vplačana kotizacija se vrača samo v primeru odpovedi s strani organizatorja.

Več o 8. Poletni glasbeni akademiji v Izoli
Top

 

 

NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Vsi odmevi ...

Spoštovani starši in skrbniki,

dobrodošli v novem šolskem letu 2018/19, ki je jubilejno obarvano. Glasbena šola Koper praznuje svojih 70 let uspešnega delovanja. Leta 1948 Glasbena šola Koper prvič odprla svoja vrata in začela s svojim poslanstvom. Z leti je prerasla v zelo uspešno glasbeno šolo, ki ni cenjena le v Sloveniji, ampak tudi izven njenih meja. Dober glas naše šole pa seže tudi onstran luže v Ameriko in celo Azijo. Mogoče tega ne veste, da je šola najprej delovala v Portorožu in se leta 1950 preselila v Koper. Ob koncu prvega šolskega leta je zaključni izpit iz klavirja in glasbene teorije opravilo 74 učencev. Kasneje so se pouku klavirja pridružili še drugi inštrumenti. Vsako leto Glasbeno šolo Koper s podružnicama v Izoli in Piranu obiskuje okoli 1050 otrok, ki obiskujejo pouk različnih inštrumentov, nauka o glasbi ali solfeggia, komorne in orkestrske igre. Imamo pa tudi zelo uspešne pevske zbore in zelo kakovosten baletni oddelek.

Za vsako uspešno šolo stojijo predani in strokovno podkovani učitelji. Glasba, poslušanje in poustvarjanje glasbe, znatno povečuje kognitivne sposobnosti vaših otrok. Hkrati pa krepi ustvarjalnost, kolektivni duh in razvija socialno mrežo, ki je v današnjih časih še kako pomembna za vsakega posameznika. Naj vam bo v šolskem letu 2018/19 prijetno v naši družbi.

Iztok Babnik,
ravnatelj Glasbene šole Koper.

Babnik

Šolski koledar