Novice, članki in odmevi ...

Na orkestrskem kampu Mali filharmonik se mojstri več kot 70 mladih glasbenikov
03.07.2019
Na orkestrskem kampu Mali filharmonik se mojstri več kot 70 mladih glasbenikov
Primorske novice
Tekst: Andraž Gombač


Te dni je Debeli rtič spet uglašen - na tretjem orkestrskem kampu Mali filharmonik se od minule do prihajajoče sobote mojstri več kot 70 mladih glasbenikov iz vse Slovenije. 


Zbrani so v dva godalna orkestra, prvega za otroke od prvega do četrtega razreda osnovnega glasbenega izobraževanja in drugega za otroke od petega razreda naprej. 

Orkestrski kamp odlikuje visoka strokovna raven glasbenega izobraževanja z izkušenimi mentorji, so v sporočilu za javnost poudarili organizatorji na čelu z umetniškim vodjo in pobudnikom Malega filharmonika, dirigentom in violinistom Žigo Cerarjem. 

Udeleženci vsako leto pridobljeno znanje pokažejo na treh koncertih, tradiciji so zvesti tudi letos: drevi ob 20. uri bodo nastopili na Tartinijevem trgu v Piranu, jutri ob 20. uri na koncertu v hotelskem kompleksu Bernardin v Portorožu, kjer bodo prav tako nastopili pod milim nebom, v petek pa jim bo mogoče prisluhniti še na Debelem rtiču, kjer bo z njimi zaigral tudi Tilen Artač, violončelist in humorist. Obljubljajo, da bo poskrbel tudi “za animirano vzdušje”.  
 
 

 

"Kjer besedam spodleti, glasba govori."
Hans Christian Andersen