Novice, članki in odmevi ...

Dobrodelni koncert za Viljema Julijana v Ljubljani – pismo z zahvalo
Leto 2024/2025  |  15.10.2024  |  Videno: 26  |  A+ | a-
12. oktobra 2024 je naš Otroški pevski zbor koprske in izolske glasbene šole nastopil na dobrodelnem koncertu Društva Viljem Julijan v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Oder so si delili še z mladinskim in otroškim zborom OŠ Narodnega heroja Maksa Pečarja in Glasbene matice Ljubljana ter odmevnejšimi imeni slovenske glasbene scene, kot so Soulgreg Artist & Biglights Band, Gregor Ravnik, Isaac Palma, Nastja Gabor, Nina Strnad in Vila Eksena. 

Dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan, se je našim učencem in zborovodkinji Kristini Babič zahvalil s temi besedami: 
»V Društvu Viljem Julijan se z Gregorjem in Nino Bezenšek v imenu vseh otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin iz vsega srca najlepše zahvaljujemo vam in vsem otrokom v vašem otroškemu pevskem zboru Glasbene šole Koper in podružnice Izola za vaš srčen nastop in sodelovanje na našem včerajšnjem velikem dobrodelnem koncertu Viljem Julijan. Nastop vašega pevskega zbora je bil zelo pomemben del tega srčnega dogodka, ki je glas malih bolnikov, ki se soočajo z najtežjimi boleznimi.
Včerajšnji koncert je bil prekrasen, zelo ganljiv in prežet z ljubeznijo, sočutjem in podporo do otrok z redkimi boleznimi. Linhartova dvorana je bila razprodana in polna do zadnjega kotička, gostje pa so bili nad koncertom navdušeni. Z velikim veseljem vam tudi sporočamo, da smo z dogodkom za male borce zbrali izjemnih 65.000€, za kar smo izredno hvaležni. Kot vsako leto bomo vsa zbrana sredstva namenili otrokom z redkimi boleznimi skozi naš dobrodelni Sklad Viljem Julijan. Zgodba, ki smo jo včeraj spletli skupaj z vami, je globokega pomena in globoko hvaležni smo za vaš srčni prispevek v njej.
Še enkrat se vam najlepše zahvaljujemo za vašo izkazano podporo malim borcem ter za vaš dragocen nastop njim v pomoč ter vas lepo pozdravljamo. Prosimo vas, da našo srčno zahvalo predate tudi vsem otrokom iz vašega pevskega zbora, resnično so bili prekrasni in odlični, vsa naša pohvala njihovem nastopu.«