Otroški pevski zbor

 

Glasbene šole Koper

dirigent Zborovodja: Kristina Babič

Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper je nastal zaradi želje otrok, da bi se v glasbeni šoli pevsko izobraževali in svoje znanje na odru pokazali tudi v skupinski obliki muziciranja. Število pevcev se je iz leta v leto spreminjalo in gibalo med 20 in 50 otrok. Do sedaj se je zbor udeležil skoraj vseh območnih in zaključnih revij »Naša pomlad«. Sodeloval je v projektu baletnega oddelka z Manjano Milostnik, vsako leto pa se na koncu šolskega leta potrudijo in z zaključnim nastopom zaokrožijo delo celega leta.

Zbor je bil ustanovljen leta 2006. Od septembra 2018 dalje ga vodi učiteljica Kristina Babič.

Zbor se zadnja leta zelo uspešno udeležuje zborovskih tekmovanj. Dosedanji dosežki so: 
- zlato priznanje in posebna priznanja za najboljši otroški zbor, za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe ter priznanje za izbor in izvedbo celotnega programa na 15. tekmovanju  slovenskih otroških in mladinskih pevskih zborov »Zlata grla« 2015 v Gorici (Italija),
- zlato priznanje ter posebna priznanja za najboljši mali otroški zbor ter za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe (Gašper Jereb – Šahasta tokata) na 16.  tekmovanju slovenskih otroških in mladinskih pevskih zborov »Zlata grla« 2016 v Gorici (Italija),
- zlato priznanje z odliko ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe (Patrick Quaggiato – Pozabljivec) in posebno priznanje za najboljšega korepetitorja na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov primorske 2017 v Novi Gorici.
 
Otroški pevski zbor je popotnica za vstop v Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper, kjer se pevci spopadejo z zahtevnejšim programom in s tem nadgradijo svoja pevska znanja, hkrati pa se na državnih in mednarodnih tekmovanjih pomerijo z domačimi in tujimi zbori in s tem pridobivajo dragocene tekmovalne izkušnje ter spoznavajo mlade pevce iz drugih krajev. 

"Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare