Otroški pevski zbor

 

Glasbene šole Koper

dirigent Zborovodja: Kristina Babič

Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper je nastal zaradi želje otrok, da bi se v glasbeni šoli pevsko izobraževali in svoje znanje na odru pokazali tudi v skupinski obliki muziciranja. Število pevcev se je iz leta v leto spreminjalo in gibalo med 20 in 50 otrok. 

Zbor je bil ustanovljen leta 2006. Od septembra 2018 dalje ga vodi učiteljica Kristina Babič.

Zbor se zadnja leta zelo uspešno udeležuje zborovskih tekmovanj, na katerih je do sedaj prejel: 
- zlato priznanje in posebna priznanja za najboljši otroški zbor, za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe ter priznanje za izbor in izvedbo celotnega programa na 15. tekmovanju  slovenskih otroških in mladinskih pevskih zborov »Zlata grla« 2015 v Gorici (Italija), zborovodja Danijela Terbižan,
- zlato priznanje ter posebna priznanja za najboljši mali otroški zbor ter za najboljšo izvedbo slovenske umetne skladbe (Gašper Jereb – Šahasta tokata) na 16.  tekmovanju slovenskih otroških in mladinskih pevskih zborov »Zlata grla« 2016 v Gorici (Italija), zborovodja Danijela Terbižan,
- zlato priznanje z odliko ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe (Patrick Quaggiato – Pozabljivec) in posebno priznanje za najboljšega korepetitorja na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov primorske 2017 v Novi Gorici, zborovodja Danijela Terbižan.

V šolskem letu 2018/19 se je zbor združil z Otroškim pevskim zborom Glasbene šole Izola v enoten zbor in na Regijskem tekmovanju Primorske 2019 otroških in mladinskih pevskih zborov v Novi Gorici 24. maja 2019 v kategoriji otroških zborov osvojil zlato priznanje z odliko ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe med otroškimi zbori (Andrej Makor - Žabji zajtrk).
 
Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in Izola je popotnica za vstop v Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper, kjer se pevci seznanjajo z zahtevnejšim programom in s tem nadgradijo svoja pevska znanja, hkrati pa se na državnih in mednarodnih tekmovanjih pomerijo z domačimi in tujimi zbori in s tem pridobivajo dragocene tekmovalne izkušnje ter spoznavajo mlade pevce iz drugih krajev. 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
(Ludwig van Beethoven)